preload
Strona głównaKursyFrancuski na Szóstkę › Słownictwo rozszerzone 1
Słownictwo rozszerzone 1


Francuski na Szóstkę
Słownictwo rozszerzone 1

Autor: Małgorzata Kubica
Liczba słów i wyrażeń: 550+, liczba zestawów: 27


Bezterminowy dostęp:
49 zł

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 24.06.2009
IP/Host: *.50.238.178
Super. Po dwóch lekcjach już nieźle "szprecham" francuskim. Zawsze chciałem się uczyć tego języka, przepiękny i może dlatego taki trudny w wymowie, ale dzięki lektorowi i to nie stanowi problemu. Z wielką przyjemnością wracam do kolejnych lekcji i mam nadzieję, że po wakacjach będę mógł spokojnie opowiedzieć coś w języku francuskim. Super strona

Wojtek
lat 18, kuchcik...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 24.06.2009
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Witam! Ten kurs to świetna sprawa! Jestem po trzech lekcjach próbnych i zamówiłam już dostęp do obydwu poziomów. I muszę powiedzieć, że umiem całkiem sporo jak na początek. A i sama cena jest bardzo przystępna. Ale pani Małgosiu mam pytanie. Jeśli chodzi o narodowości w liczbie mnogiej, rodzaju żeńskiego dodajemy pewne końcówki. I tu pojawia się moje pytanie: Otóż, czy mam je wymawiać normalnie czyli polonez czy coś się zmienia w wymowie?

Natalia
lat 15, nat...@buziaczek.pl


 
Odpowiedź zespołu 6ka.pl::
Odpowiedź na to pytanie przesłaliśmy na maila.

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 01.06.2009
IP/Host: *.161-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be
Prosze mi wybaczyc ale blednie wpisalam rodzaj kursu :( moja opinia dotyczyla jezyka francuskiego!!!Pani Malgosiu mam gleboka nadzieje,ze da sie wyeliminowac te problemy.Bede bardzo wdzieczna poniewaz nauka z Pania to czysta przyjemnosc:):)Bardzo dziekuje i czekam na odpowiedz.

Alicja
lat 39, Szczecinek, alicjar...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 30.05.2009
IP/Host: *.StrefaWiFi.kolnet.eu
Zupełnie niedawno zaczęłam uczyć się tego języka od podstaw. Muszę przyznać, że lekcje są bardzo fajnie opracowane. Szybciej nauczę sie posługiwac tym językiem z tego kursu, niż ze szkolnych lekcji... Pozdrawiam P. Małgosie Kubicę!!!

Anonimka;-)
lat 13, ciapek...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 15.04.2009
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Witam ;)
Jestem bardzo zadowolony z kursu, ponieważ po pierwszym półroczu nauki w liceum (gdzie miałem język niemiecki) musiałem przenieść się do klasy gdzie jest język francuski. Niedługo będę pisał zaliczenie z tego języka i już widzę że jakoś sobie poradzę ;) Wielkie Dzięki!!

Radek
lat 17, Krasnystaw, radeon1...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 07.04.2009
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
nie spodziewaalam sie ze znajde gdzies kurs francuskiego przypominajacy mi podstawy po paru miesiacach przerwy w niecale 5 minut!polecam :)

Monika
lat 17, Łódź, ...@a.a

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 28.03.2009
IP/Host: *.51.207.44
Dziękuje za wspaniałą stronkę i świetny kurs języka francuskiego.
Dużo mi to pomogło , nauczyłam się już wymawiać i potrafię się już przywitac i pisac ze znajomymi z Francji, choc od zawsze po angielsku, Teraz przynajmniej ciesza sie ,że choc troche znam ich język .
Mam w domu ksiązki do nauki , ale większośc z nich jest bez wymowy , więc tymbardziej cieszę się ,że tutaj są odtwarzacze przy danym słowie, zdaniu itd...
Jedyny problem to IL Y A , na razie staram się sama dojść do tego kiedy i jak to używać.
A co do piosenek to superrr . Mogłaby pani coś M.Pokory
"Sur Ma Route",Pas Sans Toi , mal de Guerre ,de retour
bądz Shy'm
T'es Parti, Femme De Couleur,Si Tu Savais

Byłoby miło :) Pozdrawiam



zapodać do tłumaczenia? Pozdrawiam


Justine
lat 25, Kalisz, justine.ic...@interia.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 15.03.2009
IP/Host: *.internetdsl.tpnet.pl
Znakomity kurs.Bardzo dużo skorzystałam!Narazie przeglądnęłam demo.Koniecznie muszę wykupić kurs dla średnio zaawansowanych.Jestem pod wrażeniem lekcji muzycznej-rewelacyjny pomysł.Dzięki Wam nauczyłam się już prawie na pamięć .Gratuluję pomysłu i czekam na dalsze piosenki.

Barbara
lat 53, Myślenice, dziewonsc...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 10.03.2009
IP/Host: *.adsl.inetia.pl
SUPER. RÓWNIEŻ LEKCJA MUZYCZNA JEST SUPER.

Thomas
lat 39, Kościan, thomasp...@fay.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 03.03.2009
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
podoba mi się

Adrianna
lat 37, sjozja...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 27.02.2009
IP/Host: *.fbx.proxad.net
Na poczatek dosyc jestem zadowolona bardzo mi sie podoba ten jezyk nie mam uwag a reszte to podam opinie po kursie.Pozdrawiam i polecam:)

Sylwia
lat 32, Orleans, sylwial123onet....@vp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 23.02.2009
IP/Host: *.49.100-74.rev.gaoland.net
witam,
zdecydowanie jestem na tak, nie tylko kurs francuskiego .
wszystkie kursy sa bardzo dobre !!! dla osob ktore chca sie nauczyc jezyka obcego, te kursy umozliwiaja Ci milej, latwej i w wybranym przez Ciebie czasie nauke.
jezeli chodzi o ceny kursow, ceny sa jak najbardziej przystepne nie jest drogo jak niektorzy opisuja(zwlaszcza dzieci).
tak na porownanie jak chce sobie ktos wykupic caly kurs w ESKK musi zaplacic 1300zl, a za jedna lekcje 48 + 9.9 za plyte cd....i watpie ze sie czegos nauczysz!!!!
wiec nie nazekajcie.

m
lat 31, grud, ba...@op.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 17.02.2009
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Wyśmienity kurs dla osób "Zielonych" z języka Francuskiego a takim człowiekiem, jestem Ja :). Wszystko przejrzyście i przyjemnie opisane, dzięki tej stronie nauczyłem się rzeczy potrzebnych do zaliczenia semestru z J. Francuskiego. w 100% mogę polecić serwis 6ka.pl.

Pozdrawiam
KacuSM

Mateusz
lat 17, odległe, kacu...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 09.02.2009
IP/Host: *.stk.vectranet.pl
Gorąco polecam wszystkim. Wszystko jest tu świetnie wytłumaczone. Cena jest przystępna jak na taką ilość wiedzy ;))
Naprawdę warto !! ;D

Aleksandra
lat 15, TG, alexa9494...@hotmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 04.02.2009
IP/Host: *.63.97-84.rev.gaoland.net
Goraco Wam polecam ten kurs,wszystko bardzo przejzyste,lektorka mowi wyraznie i wystarczajaco wolno.A dodatkowo niska cena za taka ilosc wiedzy powinna przekonac kazdegi kto sie zastanawia.Oby tylko wytrwlosci mi wystarczylo to bede wreszcie rozumiala co Ci Francuzi do mnie mowia!

Renia
Cannes, renia50...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 22.01.2009
IP/Host: *.dip.t-dialin.net
Kurs bardzo przystepnie opracowany, wymowa przejrzysta i nota gramatyczna dobrze omowiona. Jedyny minus, to przelew, banki za przelanie pieniedzy licza sobie wiecej, niz sam kurs jezykowy wart:(( Zatem nie wiem, czy skusze sie na nastepny...

Barbara Marlena
München, intarsja.inle...@yahoo.de

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 19.01.2009
IP/Host: *.ip.fastwebnet.it
Swietny kurs!!! Jestem bardzo zadowolona!
Zawsze myslalam ze francuski to najtrodniejszy jezyk dla mnie, z WAMI nauka jest latwa.
Mieszkam we Wloszech, szukalam jakiegos kursu na wloskim internecie ale zaden wam nie dorownuje
grazie:)

Jolanta
lat 33, Neapol, (Cmielow), jole_1...@hotmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na NIE
Data dodania: 11.01.2009
IP/Host: *.chello.pl
Myślę ,że kursy powinny być dużo tańsze :( Czy nie można by tak zrobić kursu także dla zaawansowanych??? Przecież zgodzę się z ceną jeżeli będzie i kurs dla zaawansowanych!!! 45 lekcji a 29 i 39 żł? może być ale jeśli jest 30 lekcji a 29 i 39 zł? toż to kupa pieniędzy aż 68!! Naprawdę moim zdaniem powinien być kurs dla zaawansowanych inaczej nie radzę wam kupować pakietu ! co z tego że będzie taniej o 10 zł? :( co z tego? za 58? już wolę kupić samouczek za 15 czy 20 dla poczatkujacych srednio zaawansowanych i zaawansowanych! i tam jest ze 100 lekcji a nie tylko 30 i plac se 68 czy 58 jak nie to papa :(:( ja ludzie nie radze kupowac kursu francuskiego naprawde szkoda pieniedzy!!! :(:(:(

Agnieszka
lat 16, Gdańsk, Klaudia.dan...@buziaczek.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 11.01.2009
IP/Host: *.chello.pl
Chodzę do szkoły baletowej gdzie jest język francuski . Mam zamiar namówić rodziców aby wykupili mi ten kurs to przepiękny język! Trzymajcie kciuki!!! :):):)

Agnieszka
lat 16, Gdańsk, Klaudia.dan...@buziaczek.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 08.01.2009
IP/Host: *.adsl.proxad.net
Mieszkam we Francji od 15 lat, chodzilam na rozne kursy i musze przyznac, ze Wasz jest bardzo dobry, gramatyka jest wytlumaczona jasno i przystepnie. Jedyny minus to to, ze i w wymowie, i w intonacji slychac wyraznie polski akcent...

Basia
lat 35, Paryz, mary...@free.fr

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 02.12.2008
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Przejrzałam wiele stron w poszukiwaniu dobrego kursu, jednak żaden nie był aż tak dobry jak ten! Wszystko przystępnie wytłumaczone, a nagrania są eleganckie. :)

Aleksandra
lat 15, Koszalin, olusssia...@interia.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 30.11.2008
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
czegos takiego szukalam ,potrzebuje nauczyc sie francuskiego do wakacji i mam nadzieje ze dam rade ,chociaz te dalsze lekcje mnie przerazaja ale chyba z wami sie uda

GABRYSIA
lat 38, ILAWA, gabrysia.ryb...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 20.11.2008
IP/Host: *.eltronik.net.pl
Językiem francuskim zauroczyłam się na międzynarodowej wymianie w ostatnie wakacje i postanowiłam zacząć się go uczyć. Próbowałam z różnych źródeł, ale chyba najlepiej opracowane lekcje znalazłam tutaj. Materiał jest wyłożony przejrzyście i już po jakimś czasie zauważyłam ogromne postępy. Dziękuję za udostępnienie kursu!!! A tak nawiasem, czy planujecie dodać może kursy z jakiś innych języków? ^^ Pozdrawiam

Sol
black.le...@op.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 18.11.2008
IP/Host: *.nrth.cable.ntl.com
Przerabiam właśnie 1 część kursu języka francuskiego i jestem pewna, że nauczę się go bardzo szybko z taką pomocą...;)
Pozdrawiam serdecznie;*

Julia
lat 13, Northampton, julciat...@onet.eu

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Neutralna
Data dodania: 09.11.2008
IP/Host: *.ssp.dialog.net.pl
Mnie również denerwują ćwiczenia, w których są dwie opcje do wyboru, a komputer zna tylko jedną z nich. Nawet, kiedy napiszę tą drugą odpowiedź, która jest dobra, komputer zaznacza ją jako błąd. Są różne opcje i komputer powinien je znać.

Joanna
lat 14, Ozorków, susannah.simon...@yahoo.co.uk

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 08.11.2008
IP/Host: *.168.185.170
Kurs francuskiego jest wspaniały. :) Nareszcie wiem, jak wymawiać niektóre te dziwne literki. xD Pani Małgosiu, jest pani świetną nauczycielką, czekam na dalsze części kursu. :)

Amelie
lat 14, Łódź, susannah.simon...@yahoo.co.uk

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 25.10.2008
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Ten kurs jest cudowny! Bardzo sie ciesze ze cos takiego istnieje ;) Jedynie malutki "-" za opłate, ale da sie przeżyć :D No...narazie tylko przeczytałam i wysłuchałam te próbne lekcje ale mam zamiar kupic wszystkie:)

Natalia
lat 13, natka4...@op.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 02.10.2008
IP/Host: *.brutele.be
jest poprostu super rozmawiam trszke po francusku ale nie gramatycznie a ten kurs zawiera poprostu wszystko co jest potrzebne do poprawnego poslugiwania sie tym jezykiem :) pozdrawiam serdecznie

renata
lat 35, bxl (bruxela), rena...@live.be

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 30.09.2008
IP/Host: *.nott.cable.ntl.com
bardzo dobry kurs!
niedawno zaczelam sie uczyc francuskiego i (mimo ze bedzie to juz dla mnie 4 jezyk obcy) strrrasznie ciezko mi szlo...ciesze sie ze trafilam na Wasza strone!
wszystko jest bardzo przejrzyscie wyjasnione! Wszystkie komentarze optymistyczne i podtrzymuja na duchu - nawet jesli mozg (tak jak w moim przypadku:) jest calkowicie odporny na francuski!
superbe!

anita
lat 23, lincoln, anita_t...@yahoo.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Neutralna
Data dodania: 29.09.2008
IP/Host: *.fbx.proxad.net
Opracowanie lekcji jezyka francuskiego jest bardzo przejrzyste i przyjemne dla oka; niestety akcent lektorki jest twardy, niepoprawny i zwyczajnie "z polszczony", zycze powodzenia ;)

ada
lat 30, paryz, adalukeluc...@yahoo.fr

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 16.09.2008
IP/Host: *.adsl.inetia.pl
Zawsze marzyłam o nauczeniu się francuskiego, ale, niestety, w mojej miejscowości nie ma absolutnie żadnych lekcji :(. A dzięki kursowi Na szóstkę mogę w końcu spełnić swoje marzenie. Dziękuję!

Monika
lat 16, monika2907...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 26.08.2008
IP/Host: *.fbx.proxad.net
Bardzo ciekawie opracowany kurs, jeden minus to troche kiepska wymowa z duzym akcentem.

Anita
lat 34, Paryz, goli...@free.fe

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 05.07.2008
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Do Natalki: No jasne że reszta kursów jest równie rewelacyjna a nawet coraz lepsza moim zdaniem..po za tym masz też fragmenty i opisy poszczególnych lekcji
Jednym słowem nauka staje się rozrywką :D
Moi znajomi tak samo twierdzą...rezultaty-zadowalające

Żaklina xD
lat 20, Zgorzelec, sieniaff...@v.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 04.07.2008
IP/Host: *.krak.tke.pl
Skorzystałam z darmowych lekcji j. francuskiego i stwierdzam, że są naprawdę świetnie opacowane.Mam pytanie do osób, które wykupily caly kurs jak wyglądają kolejne lekcje i czy różnież sa tak zadowalające. Chcialam jeszcze zapytać o kilka spraw technicznych, ile wynosi koszt przesyłki i jak długo trzeba czekać na dostawę?

Pozdrawiam serdecznie

Natalka
panna_nikt...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 26.06.2008
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Witam serdecznie!
Przede wszystkim gratuluję autorce kursu za pomysł.
Mam 32 lata i od lat przedszkolnych uczyłam się francuskiego z przerwami. Wstyd mi ,że do dzisiaj nie umiem tego pięknego języka. Może przez ten właśnie kurs się go nauczę prefec :) Dużo rozumiem po francusku ale mam problem z wypowiedzią. Jeśli ktoś powie mi jak ma brzmieć odpowiedź - wydaje się to takie proste, bo znam te słówka.
Proszę o radę. Czy powinnam zacząć od pierwszej lekcji dla początkujących? Jak Pani sądzi?
Może przydałby się TEST klasyfikujący do odpowiedniego stopnia trudności?
Początkowe lekcje są banalne i szkoda tracić czas. może warto zacząć od np 10 lekcji?
Pozdrawiam. I zaczynam kurs. :))

Małgosia
lat 32, Cieszyn, malgole...@onet.eu

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 24.06.2008
IP/Host: *.173.udn.pl
Myślałam,że francuski jest trudny ale z kursem wszytsko wydaje się łatwe no i jeszcze wyjazdy do Francji i tamtejsze korepetycje.naprawde polecam

Sandra
lat 13, Radom, agniesz...@op.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 15.06.2008
IP/Host: *.d4.club-internet.fr
jest poprostu swietna bo mozna spokojnie siedziec i sie uczyc

ewa
lat 40, prades, ewad...@hotmail.fr

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 13.06.2008
IP/Host: *.inowroclaw.mm.pl
Jestem uczennicą klasy VI. Od 7 lat ucze sie jezyka angielskiego, ale powiem Pani szczerze, ze znudzil mi sie ten jezyk. Co prawda jest on wykorzystywany w kazdym (prawie) kraju swiata i jest jezykiem, ktorym biegle dysponuje ponad 60% ludzi, ale zajrzalam na ta strone z ciekawosci. I powiem szczerze zaimponowala mi pani, swoim talentem-z przeczytanych opini wiekszasc osob jest na tak. Od I klasy gimnazjum mam zamiar isc do prywatnej szkoly jezyków obcych i zaczac uczyc sie tego pieknego jezyka. Dzieki temu kursowi uwierzylam w siebie. Wiem, ze jezeli postawie sobie cel to musze dazyc do jego realizacji. Nie mam zamiaru sie tu duzo rozczulac, poniewaz jest pani, z tego co zauwazylam osoba inteligentna. Czy moglaby powiedziec mi pani od ilu lat uczy sie tego jezyka. Z gory dziekuje. Pozdrawiam i prosze o szybką i pozytywna odpowiedz.
Alors, salut!

Patrycja
lat 13, Kruszwica, patrycja.rzewuck...@wp.pl


 
Odpowiedź zespołu 6ka.pl::
Małgorzata Kubica:
Właśnie zdałam sobie sprawę, że język francuski znam już całkiem długo bo już jakieś 12-13 lat!
Zaczęłam w podstawówce, moja kuzynka uczyła się francuskiego w szkole i któregoś roku na wakacjach pokazała mi swoją książkę i kazała mi czytać. I stwierdziła, że nieźle mi idzie i że mam talent do francuskiego! I tak przez kilka lat, głównie w czasie wakacji uczyła mnie podstaw tego języka. Pisałyśmy też do siebie listy po francusku, ja siedziałam przy tym ciągle ze słownikiem w ręku i pewnie przeróżne dziwactwa mi z tego wychodziły :) Zafascynowana językiem, znając jego podstawy, postawiłam sobie w liceum cel: zdać maturę z francuskiego. Narzuciłam sobie ogromne tempo nauki już od pierwszej klasy liceum, słowniki czytałam niemalże do poduszki, przeglądnęłam chyba każdą książkę do francuskiego, jaką znalazłam w bibliotekach w moim rodzinnym mieście. I to zaowocowało :)

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 24.05.2008
IP/Host: *.adsl.inetia.pl
szkoda ze aby kontynuować ten kurs trzeba go wykupić..trudny język ale jest ok:)

Sandra
lat 16, Gliwice, miki98...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 13.05.2008
IP/Host: *.bsk.vectranet.pl
Kurs świetny!!Troche mojej rodziny jest w Belgi .Chce sie nauczyc francuskiego jestem na drugiej lekcji.ale napewno wykupie reszte.mam tylko pytanie i prosze o odpowiedz czy moge sie spodziewac nastepnej czesci szkolenia??

Łukasz
lat 15, Biała podlaska, TrOcHoN...@interia.pl


 
Odpowiedź zespołu 6ka.pl::
W tej chwili dostępne są 2 części, każda po 15 lekcji, łącznie 30 intensywnych lekcji - to naprawdę solidna porcja nauki :) Trzecią część też przygotujemy, ale na razie nie mamy jeszcze konkretnych terminów, to raczej odleglejsze plany.

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 19.04.2008
IP/Host: *.79.103-84.rev.gaoland.net
Z ciekawoscia zagladnolem tu zeby zobaczyc poziom kursu i musze powiedziec ze jestem usatysfakcjonowany jedna tylko mala uwaga ze chyba byloby lepiej powierzyc cwiczenia slowne lektorowi francuskiemu
teksty sa czytane z silnym akcentem polskim(coupé au couteau)
z ktorym osoba wyjezdzajaca do Francji moze sie w tym kraju nie spotkac.
GLOBALNA OCENA POZYTYWNA

André
lat 50, PARYZ, jedrek...@hotmail.fr

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 18.04.2008
IP/Host: *.153.166.218
kapitalnie. widac madrosc pedagogiczna nauczyciela. pozdrawiam

Marek
lat 30, Myslenice, marcusc...@interia.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 23.03.2008
IP/Host: *.glfd.cable.ntl.com
Kurs mi sie bardzo podoba. Nigdy wcześniej nie uczyłam się francuskiego, choć zawsze podobał sie mi ten język. Dużo się nasłuchałam, że jest trudny w nauce...może rzeczywiście jest trudny, dla mnie, początkującej osoby-nawet dość bardzo,i chwilami mam już ochotę się poddać...ale nastepnego dnia...nie moge sie doczekać,by znów czegoś nowego sie nauczyć. Nie mam zastrzeżeń do kursu,jako początkujący,uważam, ze jest zrobiony bardzo przejżyście i sensownie. Na pewno trzeba poswięcić czas, i solidnie się przyłożyć do nauki, co trochę powtarzając nowo poznane słowa, czy odmiane czasowników.Czasami dobrze byłoby mieć nauczyciela'pod ręką'gdy coś jest niejasne, a raczej troche skomplikowane. I ten akcent...mhm...to chyba trzeba mieć w sobie jakiś talent do tego języka...jak Pani Małgosia,autorka kursu. Polecam...
Pozdrawiam

Dorota
lat 26, Aldershot (UK), dora4...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 16.03.2008
IP/Host: *.195-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be
Świetny kurs zarówno do powtórki jak i do zdobywania nowej wiedzy POLECAM!!!-chętnie wykupię niderlandzki jak już umieścicie go na swojej stronie-chociaz w Polsce to rzadkość-niestety:(

MONIKA
lat 28, BIAŁYSTOK, monia-krz...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 27.02.2008
IP/Host: *.fbx.proxad.net
Bonjour!!!Przerobilam tylko pierwsze lekcje bezplatne, ale juz chce pogratulowac.We Francji jestem na codzien, bo tu wlasnie mieszkam od jakiegos czasu, mowie no na tyle zeby pracowac z ludzmi, komunikowac sie, dzwonic i zalatwiac sama sprawy, ale? Francuskiego uczylam sie sama i nie najlepiej z moja fonetyka, ktora jest zmora kazdego Polaka i z pisownia.Dzieki Malgosi mozemy posluchac, poczytac i popisac ten piekny jezyk.Przejrzalam inne lekcje i chyba bedzie warto je wziasc. Moje pytanie, czy mozemy liczyc na kolejne czesci?et merci

Karo
lat 26, Baillargues, bote...@tlen.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 16.02.2008
IP/Host: *.gdynia.mm.pl
Świetny pomysł z tą stroną! :D
Teraz o wiele łatwiej mi się uczy Francuski w porównaniu do książki "francuski 'tylko w 5 wieków' ")
warto wydac marną 29 niż płaciś jedną lekcje 50 zeta za jedne korki ;/

Thierry
lat 15, bogatynia, min...@vp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 12.02.2008
IP/Host: *.eastwest.com.pl
Kurs jest super, uczyłam się francuskiego w liceum, a teraz sobie przypominam. Kurs jest łatwy i przyjemny, a przy tym konkretny. Przeczytałam inne opinie nie zgodzę się z autorką ostatniej opinii, nie ma co jej komentować, po pierwsze np. spróbowałam wpisać kilka odpowiedzi, np. przy pytaniach i tłumaczeniach jest kilka poprawnych (wystarczy kliknąć porównaj i można zobaczyć). W odpowiedziach często pojawia się alternatywna odpowiedź, nawet jak w lekcjach nie ma o czymś mowy. To jest super. A że jak pisze się małą literą to również wyskakuje, że jest to błąd... może zaczniemy pisać wszystko dowolnie? Nawet imię i nazwisko?

Karolina
lat 24, Poznań, juranci...@op.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na NIE
Data dodania: 12.02.2008
IP/Host: *.21-79-r.retail.telecomitalia.it
Kurs jest co najmniej nieudolny.
- istnieje kilka mozliwosci odpowiedzi, kazda,ktora jest inna od tej, ktora wymyslil prowadzacy, jest bledna - haos
- odpowiedzi wyslane z duzej lub malej litery - inaczej niz wymyslil prowadzacy, sygnalizuja blad - dziecinnada. Powazny kurs lub inny interaktywny element, ignoruje takie "wpadki". Jestem nauczycielem francuskiego. Taki kurs uraga (przepraszam, nie mam polskiej klawiatury) wszelkim zasadom. Opracujcie go od nowa. Wtedy znajde nawet chetnch, ktorzy obecnie zrazili sie i powiadomili mnie o bledach.

Yvonne
lat 50, Mediolan, iwonaIQ2...@interia.pl


 
Odpowiedź zespołu 6ka.pl::
Dziękujemy za surową krytykę, ale nie zgadzamy się z nią.

Ćwiczenia w kursie nie są samodzielnym tworem, ale służą utrwaleniu materiału z odpowiadających im lekcji. Dlatego oczekują, że uczeń poda odpowiedź lub odpowiedzi przedstawione w lekcji (jeśli jest ich kilka, ćwiczenia to uwzględniają). Innymi słowy, nasz kurs jest przeznaczony dla osób, które dopiero uczą się języka francuskiego i zdobywają wiedzę korzystając z lekcji kursu, a nie osób biegle władających francuskim, które przechodzą od razu do ćwiczeń w celu skontrolowania, czy wszystkie możliwe odpowiedzi są akceptowane.

Sprawa dużych i małych liter - to, że ćwiczenia wymagają poprawnej pisowni, nie jest chyba "urąganiem zasadom", ale raczej trzymaniem się zasad, do których należy zbiór reguł określających, kiedy stosujemy litery małe, a kiedy duże. To, że być może niektóre inne kursy akceptują błędną pisownię u ucznia i tym samym mu ją utrwalają, nie musi być dla nas wzorem do naśladowania.

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 06.02.2008
IP/Host: *.abp.pl
Fantastyczne w lekcjach jest to, że pozwalają dorosłemu człowiekowi zapoznać się z podstawami języka, którego nigdy się nie uczył :). Zamierzam wykupić kurs francuskiego, ponieważ z wami (i tylko z wami!) ten do tej pory niepojęty dla mnie język wydaje się po prostu łatwy!

Jeśli chodzi o sugestie, przyznam, że brakuje mi przy słówkach wymowy fonetycznej, do której przywykłam na lekcjach angielskiego w swoich szkołach. Jest niezwykle pomocna początkującym.

Druga sprawa to niestety kolorystyka strony: wydaje mi się, że dla osób pracujących przy komputerze po kilka(naście) godzin dziennie, to jaskrawo zielone tło strony, "ściąg" i wymawianych przez lektora zdań jest zbyt męczące. W moim przypadku sprawia, że nie mogę poświęcać na naukę tyle czasu, ile bym chciała. Rozwiązaniem byłyby na przykład różne - łagodniejsze/ciemniejsze - wersje kolorystyczne do wyboru.

Ola M.
lat 31, Olsztyn, latt...@o2.pl


 
Odpowiedź zespołu 6ka.pl::
Dziękujemy za pochlebną opinię i cenne spostrzeżenia. Aktualnie jesteśmy na etapie zbierania informacji od naszych użytkowników, jak moglibyśmy im ułatwić korzystanie z kursów, a pomysł z różnymi wersjami kolorystycznymi do wyboru wydaje się być bardzo przydatną rzeczą. Bardzo poważnie się nad tym zastanowimy. Rozważymy też kwestię dodania transkrypcji fonetycznej, ale ta sprawa jest już bardziej dyskusyjna, bo jedni użytkownicy mogą uznać to za coś przydatnego, a inni wręcz przeciwnie - za coś co zmniejsza czytelność stron z lekcjami i przeszkadza w nauce. Być może po prostu zapytamy o to naszych użytkowników w specjalnej ankiecie.

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Neutralna
Data dodania: 01.02.2008
IP/Host: *.leon.com.pl
Muszę powiedzieć że kurs fajny, tylko niestety od 4 lekcji płatny. Więc niestety pora się rozstać.
Zmieniłabym, albo dodała jeszcze funkcję wymowy (nie u każdego działa możliwość odsłuchania). Niestety nie każdy potrafi od razu wymówić wszystko. Smutne.
Do zobaczenia może kiedyś na 4 lekcji.

Bogusia
lat 22, Rybnik, bogusiakn...@gmail.com




Bardzo dziękujemy za wszystkie opinie - zarówno pozytywne, jak i te z konstruktywną krytyką. Te pierwsze dają nam ciągłą motywację do dalszej pracy, a te drugie podpowiadają, jak możemy ulepszać naszą stronę i oferowane w niej kursy, aby jeszcze lepiej spełniać Wasze oczekiwania.
Dziękujemy i pozdrawiamy!

Zespół 6ka.pl
Dodaj opinię