preload
Strona głównaUżytkownicy › Opinie użytkowników

Opinie użytkowników



Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 06.04.2017
IP/Host: *.icpnet.pl
Super kurs! Jestem bardzo zadowolona. Wszystko przedstawione jest w prosty sposób, chronologicznie. Polecam wszystkim. Zdecydowanie lepszy niż niektóre kursy w szkołach językowych na poziomie początkującym.

Agnieszka
lat 36, Kamionki, agnieszka....@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 22.12.2016
IP/Host: *.fbx.proxad.net
Bardzo dobry kurs, wszystko wyjaśnione dokładnie i w przystępny sposób dla kogoś, kto dopiero zaczyna się uczyć języka. Naprawdę polecam!!Zamiast wywalać nie wiadomo ile za szkoły językowe z tym kursem spokojnie samemu można się nauczyć w domu. Mieszkam we Francji i tak właśnie robię!!

Kastor
lat 17, baba-muz...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 22.11.2016
IP/Host: *.dynamic.gprs.plus.pl
Bardzo przystępnie, przyjemnie, z taka nauczycielką pewnie dawno umiałabym ten język. To się czuje, ze robi Pani to z zamiłowania, pozdrawiam.

Małgosia
lat 49, Zabrze, malgorzata196...@onet.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 25.08.2016
IP/Host: *.centertel.pl
Witam Panią Małgosię oraz wszystkich uczestników kursu!
Rozpoczęłam naukę 4 lata temu i przerobiłam dokładnie wszystkie części.Nigdy wczesniej nie miałam kontaktu z językiem francuskim.
W międzyczasie zrobiłam cały kurs z niemieckiego-też na tej samej stronie i od zera..
Dziś już rozmawiam po niemiecku i wróciłam do powtórek z francuskiego.
Moim zdaniem kurs jest opracowany wspaniale,lecz oczywiście wymaga systematyczności i częstych powtórek.Zamierzam po raz kolejny przerobić całość i wziąć się za włoski.
Angielski i rosyjski znam dość dobrze.
Tak więc w starszym wieku będę mogła porozumiewać się kilkoma językami.
Dziękuję za taką możliwość i gratuluję pomysłu.Pozdrawiam.Viola

Violetta
lat 60, Poznań, volna19...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 18.07.2016
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Kurs jest fantastyczny. Dla początkujących nie ma lepszego. Nie warto wydawać pieniędzy na lektora czy lekcje w szkole językowej, jeżeli zaczynacie dopiero swoją przygodę z językiem francuskim. Lepiej skorzystać z proponowanego kursu internetowego. Potem, po przerobieniu kursu polecam prywatne lekcje z lektorem, na przykład przez skype, tak jak ja zrobiłem. Bardzo trudno nauczyć się języka francuskiego samemu, mi się nie udało, straciłem tylko mnóstwo czasu. Szkoda, że nie ma kolejnych podobnych lekcji dla osób bardziej zaawansowanych. Jeszcze raz powtórzę, kurs jest fantastyczny. Mi bardzo się spodobały nagrania z wymową, z pięknym głosem lektorki.

Przemysław
lat 31, Ciechanów, petit_Dant...@yahoo.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 30.05.2015
IP/Host: *.dyn.telefonica.de
Przerobiłam już 8 lekcji i 19 zestawów słownictwa z 1 części kursu francuskiego, mogę więc chyba przedstawić już moją opinię. Kurs bardzo mi się podoba. Pani Małgosia tłumaczy gramatykę bardzo klarownie i szczegółowo. Po przerobieniu zestawów słownictwa i ćwiczeń po każdej lekcji i wymowa, i pisownia pozostają w głowie. Przydają się też Ściągi i Listy słówek do szybkich powtórzeń. Co do zapisu fonetycznego, o którym wspominali inni użytkownicy, jestem za. Teraz sama szukam zapisu fonetycznego w słownikach. Z pewnością wielu uczących ma potrzebę zapisania sobie wymowy, a jeśli się to robi "po swojemu", to najczęściej niepoprawnie. Żeby kurs nie stracił na klarowności, można by umieścić zapis fonetyczny tylko w Ściądze i Liście słów. Podczas przerabiania lekcji i tak słucha się pani Małgosi.

Teraz kilka uwag. Trochę kłopotliwe są niekonsekwentne tłumaczenia na polski np. przy podawaniu dat zazwyczaj jest wersja: "Jest 8 stycznia 2008.", natomiast pojawiają się też wersje: "Mamy dziś 27 maja 2007 roku." i "Mamy 4 kwietnia 2007." W podawaniu godzin też raz występuje słowo "godzina", a raz nie.
Co jednak naprawdę sprawia mi trudność i uważam, że powinno być poprawione, to brak wskazówek przy jednakowo brzmiących wyrażeniach lub zdaniach np." il parle, elle parle" niczym nie różni się w wymowie od "ils parlent, elles parlent" i naprawdę nie wiadomo, o którą formę chodzi, kiedy robi się ćwiczenia w trybie tłumaczenia ze słuchu lub dyktanda. Ten sam kłopot jest z "mon ami" i "mon amie", "mes amis" i "mes amies", "Je suis né..." i "Je suis née..." oraz z "il/elle s'appelle" i "ils/elles s'appellent". Wskazówka, o jaką liczbę lub o jaki rodzaj chodzi rozwiązałaby problem.

Pozdrawiam Panią Małgosię i dziękuję za świetny kurs.

Elżbieta
lat 47, Augsburg / Łódź, e.idzikows...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 14.04.2015
IP/Host: *.175.238.213.maxnet.net.pl
Wiele różnych kursów używałam, ale żeby być pewną, zawsze wracałam
do "francuski na 6". Jest tu pisownia,ćwiczenia, a przede wszystkim wymowa, co jest kluczowa sprawą w tym języku.
Pozdrawiam Joana

joanna
lat 48, gdynia, jszla...@vp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 01.04.2015
IP/Host: *.59.104.55
Kurs ogólnie dobrze zrobiony, ewentualnie dodałabym odpowiedzi do reszty pytań i zdań bo nie wszystko wydaje się proste i logiczne osobom, które dopiero rozpoczynają przygodę z francuskim. Czasem zdarzają się błędy typu: do rozwiązania zadań potrzebne są słówka, których wcześniej nie było w lekcji lub nie było tylko ich wymowy. Trochę trzeba wtedy poszukać w innych źródłach. No i jeśli chodzi o lekcję z ubraniami - odbiega ona momentami od słownika i bez pomocy z zewnątrz ciężko by mi było zweryfikować co jest poprawne a co nie. Ogólnie lubię ten kurs, nie zniechęcił mnie jeszcze do nauki, wręcz przeciwnie, a jeśli czasem muszę poszukać sobie coś sama to bywa, że wychodzi mi to na dobre bo można pewne rzeczy utrwalić sobie w ten sposób z większa efektywnością ;)

Olga
lat 21, Busko-Zdrój, olgasierpi...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 10.01.2015
IP/Host: *.gre.pl
Jestem dopiero na 4 lekcji, ale już na 1 wiedziałam, że jest to idealny kurs. W szkole języka w życiu się nie nauczę - po ośmiu latach uczenia się angielskiego i niemieckiego, nie umiem chyba nic. Najśmieszniejsze, że wydaje mi się, jakbym dużo lepiej mówiła po francusku, którego uczę się nieco ponad miesiąc. Kurs jest na najwyższym poziomie, warto wydać na niego pieniądze. Wszystko wytłumaczone, uporządkowane, ale lekcje nie są nudne ani sztywne. Kurs jest po prostu perfekcyjny!

Monika
lat 15, Częstochowa, moniale...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 03.01.2015
IP/Host: *.w90-36.abo.wanadoo.fr
Witam ! Po trzech latach powtarzam to, co napisalam kiedys: wspanialy kurs !

Anna
lat 45, emi19...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 15.09.2014
IP/Host: *.optronet.pl
Podoba mi się swoista łopatologiczna wykładnia tego kursu, fakt, że mogę przerabiać wszystko w swoim tempie. Jakoś nigdy nie mogłam nadążyć na szkolnych lekcjach różnych języków. Uczyłam się tu także hiszpańskiego, ale chwilowo pilnie potrzebuję języka francuskiego, z racji wyjazdu na misję do francusko-języcznej części Kamerunu, gdzie będę pracowała z dziećmi, więc język pilnie potrzebny. Dziękuję za ten kurs, który, mam nadzieję przyczyni się do mojej efektywniejszej tam pracy . Polecam ten portal każdemu kto chce się uczyć któregoś z języków tu dostępnych!

Sylwia
lat 26, Poznań, klara2...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 04.08.2014
IP/Host: *.dynamic.chello.pl
Jestem anglistką, sama uczę i wiem jakie to niełatwe wprowadzać kogoś w meandry języka obcego. I jak ważne są jasne, przejrzyste materiały, w których uczeń się nie pogubi, ale stopniowo przyswoi i utrwali wiedzę "krok po kroku". Tym bardziej jestem pełna uznania dla Autorki kursu, znakomicie przygotowany i godny polecenia.

Ania
lat 42, capricor...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 19.07.2014
IP/Host: *.ssp.dialog.net.pl
Kiedyś szukałem stron do nauki języków obcych w internecie. Większość odrzucała mnie wysoką ceną lub skończonym czasie użytkowania.
Przypadek sprawił, że trafiłem na 6ka.pl
i w mojej opinii jest to najlepsza strona do nauki języków obcych on-line ;)
Lekcje nie są długie, a zawierają wszelkie najważniejsze informacje w przyjemnej formie.
Polecam wszystkim niezdecydowanym i tym którzy planują doszkolić się w znanych językach lub po prostu chcą spróbować czegoś nowego :)

Norbert
lat 18, Poznań, firelor...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 26.06.2014
IP/Host: *.208.27.93.rev.sfr.net
Kursy francuskiego Pani Małgosi są genialne.
Przejrzystość i logika po prostu na 6-tkę.
Nauka języków zawsze była dla mnie jak praca Syzyfa, kamień pod górę ,
który ciągle spadał. Mimo, że uczę się francuskiego u rodowitej Francuski,
cały czas posiłkuję się kursem.
Polecam wszystkim, którzy pragną poznać ten język.
Dla mnie jest on ...muzyką.

Agnieszka
lat 44, Les Merles, Auvergne, Francja, agne...@interia.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 07.03.2014
IP/Host: *.250.185.235
Bardzo podoba mi sie ten kurs. Bo dzieki niemu nauczylam sie poprawnej wymowy poszczegolnych slowek, z ktorymi wczesniej mialam problem. Teraz wiem ze jezyk francuski nie jest wcale taki trudny do nauczenia :) :)

Monika
lat 28, Paryz, monikalove19...@yahoo.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 17.01.2014
IP/Host: *.211-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be
bardzo dobry kurs, duzo sie nauczylam,polecam wszystkim

joanna
lat 53, joannalisiews...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 19.11.2013
IP/Host: *.play-internet.pl
Bardzo jestem zadowolona z tego kursu. Szczerze polecam.

Brygida
lat 52, Gorzow Wlkp, magicjuni...@poczta.onet.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 03.11.2013
IP/Host: *.dynamic.chello.pl
Już od dawna dzięki Wam mogę wracać do języka młodości. Przygodę z językiem francuskim zakończyłam definitywnie mając 17 lat. Obecnie, gdy tylko jestem unieruchomiona w łóżku - sięgam po komputer i staram się razem z wami "popracować'. Jestem niepełnosprawna ruchowo. Moje "polegiwanie" stopniowo wydłuża się, więc chyba będę spędzała więcej czasu z Wami i z moimi francuskimi znajomymi. Mimo wszystko łatwiej mi wracać do francuskiego aniżeli im uczyć się polskiego... Dziękuję, nareszcie nikt nie patrzy ze zdziwieniem na starą babę, której zachciało się nauki.

Ewa
aksr...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 24.10.2013
IP/Host: *.dyn.optonline.net
jestem zachwycona , nie myslalam ze ktos moze tak wspaniale opracowac lekcje, to co wydawalo mi sie nie mozliwe jest do zdobycia . Polecam wszystkim...

dorota
lat 48, montclair, giginj3...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 06.10.2013
IP/Host: *.designadv.eu
Wspaniały kurs. Wyrazy uznania szczególnie za dodatkowe lekcje i za słownictwo.

Dawid
lat 36, Kołobrzeg, hidalgo...@tlen.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 05.10.2013
IP/Host: *.134.77.9
Świetne kursy, dzięki rozszerzonemu materiałowi można nauczyć się jeszcze więcej.
Gdyby jeszcze był na stronie słownik tłumaczący na różne języki byłoby nieziemsko ;) ale jest bardzo bardzo dobrze.
Gratuluję pomysłu :)

Joanna
lat 27, -, ascka5...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Neutralna
Data dodania: 01.08.2013
IP/Host: *.delfi.no
Muszę powiedzieć, że kurs spełnia wszystkie moje oczekiwania. Przy odrobinie systematyczności postępy mogą być i są imponujące. Jedynie denerwujące jest to, że podczas testu lub utrwalania, poprawna jest tylko jedna odpowiedź i trzeba ją dokładnie wpisać tak, jak to przewidział autor! Np. przy tłumaczeniu "Je viens de France." prawidłową odpowiedzią jest tylko "JA pochodzę z Francji.", kiedy przecież równie poprawną powinna być odpowiedź bez zaimka osobowego w tłumaczeniu polskim, czyż nie?
Ogólnie polecam - łatwy i szybki dostęp do lekcji, powtórek, fiszki, lista zdań itp., pomagają każdemu uczyć się w formie jaka najbardziej mu odpowiada. Za tę cenę kursu, nie można znaleźć nic lepszego!

Radosław
lat 38, Stavanger, rw.expertdesi...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 27.06.2013
IP/Host: *.adsl.inetia.pl
Przerabiam pierwszą część i póki co idzie mi chyba nieźle. Może w końcu nauczę się jakiegoś języka w wakacje, bo zawsze nic z tego nie wychodziło.:)
Kurs jest bardzo fajny i fajnie, że rozpoczyna się od typowych wyrażeń, a nie gramatyki, choć zgodzę się, że ona również jest ważna. Mam jednak jedną uwagę. Twierdzi Pani, że ćwiczenia się związane z lekcją. Mimo wszystko np. w ćwiczeniach do lekcji drugiej w zadaniu 4 w punkcie f. można zarówno przyjąć, że odpowiedź może brzmieć "do zobaczenia później" albo "do zobaczenia wkrótce", gdyż w lekcji było podane, że wyrażenia tego używamy, gdy zobaczymy się z kimś dziś albo w najbliższej przyszłości. Tak samo w punkcie c. mogłoby być "do zobaczenia jutro" lub też znów "do zobaczenia wkrótce".:)

Barbara
lat 19, Warszawa, basik...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 30.05.2013
IP/Host: *.wroclaw.mm.pl
Przeglądałam wiele kursów w internecie, ale ten jest najlepszy : ) Po pierwszej lekcji można powiedzieć, że opanowałam podstawy : ) Nagrania są wyraźne i wolne co sprzyja nauce =^^= Jedyne do czego mogę mieć zarzuty to ceny pakietów. Edukacja kosztuje :P
Kurs naprawdę świetny =^^= =3
Pozdrawiam Panią Małgosie =^^=

Marianne
Marianne...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 27.05.2013
IP/Host: *.jeleniagora.hypnet.pl
Salut !
Na prawdę weszłam na właściwą stronę !! Lepszej w życiu nie widziałam ;D
Ja z moją mamą uczymy się razem Francuskiego ,Mama jest na 3 części a ja na pierwszej i na czwartej lekcji siedzie ^.^ Nigdy nie myślałam że Francuski sprawi mi tak dużo radości . W przyszłości chce wyjechać do Francji , już nie mogę się doczekać !
No ale mam pytanko w jakim kraju pani mieszka ;D

Papa !!

Michalina
lat 13, Wrocław, ajma...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 20.03.2013
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mam 11 lat, na imię mam Kaja. Interesuję się Paryżem i bardzo chciałam nauczyć się francuskiego. Rozumiem już parę zdań, jestem z siebie dumna :) Świetna strona, polecam: pani Małgosia świetnie tłumaczy, można się "osłuchać". Pozdrawiam ;)

Kaja
lat 11, Toruń, misskaja5...@tlen.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 06.03.2013
IP/Host: *.dynamic.chello.pl
Ja także jestem zachwycona kursem. Zajrzałam na stronę z ciekawości, bo szukałam słownika polsko - francuskiego do przetlumaczenia czegoś. Dzięki tej stronce ten piękny język przestał być dla mnie straszny, jedynie wymowa niektórych słów sprawia mi pewne trudności. Przydałby się zapis fonetyczny, ale poza tym jest super. Dziekuję Pani Małgosiu.

Katarzyna
lat 31, Kraków, kas82i...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 27.12.2012
IP/Host: *.xdsl.centertel.pl
Dla mnie super, wyraźna-wolna wymowa, całkiem nieźle mi idzie-polecam. Spradzałam wiele kursów-ten( przynajmniej dla mnie )jest najlepszy,

katarzyna
lat 40, legnica, agencjaka...@poczta.fm

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 11.12.2012
IP/Host: *.w80-11.abo.wanadoo.fr
Salut !

Od 7 miesięcy mieszkam we Francji i uczę się tego pięknego języka. Polecam gorąco kurs francuskiego, ponieważ jest naprawdę dobry. Jedyny mankament, który dotychczas zauważyłam, to przy przeprowadzaniu treningu słówek z jednego zestawu lekcyjnego wpisuję poprawnie pisownię polską na co system wskazuje, że odpowiedz jest zła i nie mogę przez to dokończyć treningu. Poza tym bardzo solidny kurs godny polecenia :) Bonne chance ! :)

Patrycja
lat 27, pati.p...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 09.12.2012
IP/Host: *.ip.telfort.nl
mam 56 lat ,ucze sie francuskiego,i wiem ze wiek nie jest przeszkoda aby sie uczyc,najgorszy jest poczatek,teraz idzie mi coraz lepiej,zycze wszystkim tym mlodym i tym starszym ,zeby sie nie poddawali damy rade,byle isc dalej.Powodzenia
Ewa

Ewa
lat 56, Lopikerkapel, eva.pietruszk...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 20.11.2012
IP/Host: *.centertel.pl
Bardzo fajnie przygotowany kurs, naprawdę polecam.

Dawid
lat 24, Poznań, szukala.daw...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 10.11.2012
IP/Host: *.play-internet.pl
Super, łatwo przyswajalne lekcje. Dziękuję

Andrzej
lat 40, Cracovie :-), dom5...@op.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 15.10.2012
IP/Host: *.112.72.6
Moja kuzynka na studiach uczy sie francuskiego , od razu jak zobaczyłam ten język w jej zeszycie się w nim zakochałam , więc postanowiłam się uczyc i już po mojej pierwszej lekcji wiem więcej niż ona po swojej pierwszej lekcji :)

kala
lat 12, Zawiercie, www.klaudiakoch.spoko....@spoko.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 23.08.2012
IP/Host: *.213.167.8
Super !!! Polecam wszystkim, którzy szukają ciekawego i dobrze zrobionego kursu w necie... Szczerze, byłam zarejestrowana na wielu stronach z kursami j. francuskiego i tylko z tej strony uczy mi się fantastycznie. Pewnie dlatego, że materiał jest przedstawiany w odpowiedniej kolejności, bez zamieszania, a kolejne lekcje łączą się ze sobą i uzupełniają. POLECAM !!!

Malwina
lat 18, malwina01...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 08.07.2012
IP/Host: *.w86-209.abo.wanadoo.fr
Lekcje są naprawdę super, bardzo łatwe w opanowaniu. Wyraźna wymowa. Polecam!

Bogda
bog...@interia.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 25.06.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Nauka języka francuskiego idzie mi o wiele lepiej dzięki w/w lekcjom.Mimo,że nie jestem młodzikiem przyswajam sobie język francuski ,polecając wykupienie w/w lekcji znajomym.Dziękuje

jerzy
lat 69, Toruń, gburekjer...@poczta.fm

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 21.05.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Bardzo mi odpowiada taki system nauki mam nadzieje ,że poznam język francuski na tyle doże aby popranie śię porozumieć .W każdej chwili mogę się logować aby korzystać z lekcji .
juraben

jerzy
lat 69, Toruń, gburekjer...@poczta.fm

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 10.05.2012
IP/Host: *.dynamic.chello.pl
Bonjour! Kurs jest wspaniały! Lekcje są ciekawie skonstruowane, że z przyjemnością uczę się tego języka.Gramatyka jest wytłumaczona w sposób bardzo przejrzysty. jest dużo przykładów, a ucząc się odnosi się wrażenie, że Pani Małgosia Kubica jest tuż obok nas, poprawia i nam kibicuje.Bardzo dziękuję Pani Małgosi za ten kurs, najlepszy w internecie! Merci! Wszystkim, którzy chcieliby nauczyć się języka francuskiego, polecam właśnie ten kurs 6ka.pl-przygotowany przez Panią Małgorzatę. Warto. Kocham Francję i bardzo chcę nauczyć się języka francuskiego i cieszę się, że tu trafiłam. Salut:)

Marzena
lat 51, Gdańsk, maxi...@interia.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 05.05.2012
IP/Host: *.127-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be
Ja osobiście uważam,że ten kurs jest naprawdę dobry ;-) Obecnie mieszkam w Brukseli, więc to głupio nie znać języka którym wszyscy ludzie na około się posługują. Jesten jak na razie na pierwszej części,ale już i tak bardzo dużo się nauczyłam. Wszystko jest dobrze i zrozumiale wytłumaczone,aż wydaje się łatwe :)
Pozdr. Natalia .

Natalia
lat 12, Warszawa, natalkaa...@op.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 26.02.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Jest to cudowny kurs dzięki któremu mogę uczyć się francuskiego. Mówię w czterecj językach i cieszę się, że jednym z nich jest francuski. Jest to melodyjny język, poetycki, taki... bajeczny, a pani Małgosia przedstawia go w przystępny sposób. Chciałabym jednak doczekać się kolejnych części-ciągle mi mało;) Mam nadzieję, że będzie przygotowana chociaż czwarta część. A nawet więcej-piąta to byłoby marzenie!
Do pani Małgosi:
Czy w tych trzech wydanych kursach jest nauka czasu przyszłego? Jeszcze nie zdążyłam dojść, ale wiem, że czas teraźniejszy i przeszły jest. A tak, a propos: ile jest czasów w języku francuskim? Wiem, że w angielskim 16, dlatego tyle się go uczy, a we francuskim? Jest więcej, mniej? Proszę o odpowiedź, jestem bardzo ciekawa;)
Pozdrawiam i polecam wszystkim ten cudowny kurs i naukę tego fantastycznego języka na 6ka.pl razem z panią Małgosią;)

Zuzanna
lat 12, Gliwice, zuzia.maszni...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 18.02.2012
IP/Host: *.w92-160.abo.wanadoo.fr
Wspaniala sprawa, naprawde!! Od czterech m-cy mieszkam w miejscu, gdzie mowi sie po francusku, jak tu przyjechalam znalam tylko slowa tak i nie:)) Jestem baardzo zadowolona, ze udalo mi sie znalezc wasza strone, a szukalam dlugo i nic mi sie nie podobalo. Zniechecalo mnie przede wszystkim to, ze bylabym zmuszona kupowac kota w worku. Super pomysl, ze zastosowaliscie darmowe lekcje probne. Gdyby nie to, ze moglam sprawdzic co to za kurs nigdy bym sie nie zdecydowala. A tak mialam mozliwosc sprawdzenia, spodobalo mi sie i na pewno kupie nastepne lekcje. Wspaniale jest tez to, ze nie mam limitu czasowego, ze dostep jest bezterminowy, ze nie musze sie spieszyc, uczyc na szybkiego, tylko kiedy mam czas. I jeszcze zadziwia mnie to, ze na koniec lekcji nie mam pytan dodatkowych, tak tu wszystko dokladnie jest wyjasnione. Dziekuje i pozdrawiam

Anna
lat 42, Gery, emi19...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 10.02.2012
IP/Host: *.tktelekom.pl
Kocham ten język i bardzo się cieszę, że znalazłam ten kurs. Dzięki niemu mogę samodzielnie zacząć naukę tego pięknego języka.

Karolina
lat 14, Przybówka, karawar...@gg.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 29.01.2012
IP/Host: *.home.otenet.gr
uczylam sie francuskiego 3 lata mieszkam w grecji teraz i powiem ze zapomnialam prawie wszystko.. tu w ciagu 3 godzin juz prawie idzie mi idealnie!! dziekiii!!

Angelika
lat 21, agapooo...@onet.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 24.01.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Fantastyczna nauka języka francuskiego!!! :)

Krzysio
lat 23, Warszawa, talar...@pakowanie.net.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 12.01.2012
IP/Host: *.151.220.232
Wspaniale opracowany kurs! Pomysł z nagraniami jest strzałem w 10! Bez tego nie pokusiłabym się o wykupienie kursu. Co prawda ktoś, kto spędził całe lata w Paryżu mówi, że część słów w ustach Francuza brzmi inaczej, ale uważam, że pewnie i tam są różnice regionalne no i ogólnie zawsze uczymy się wersji poprawnych, a potoczną mowę i jej skróty najlepiej przyswajać na miejscu, za granicą.
Ogólnie świetny kurs!

Irena
lat 29, ire_...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 05.01.2012
IP/Host: *.centertel.pl
przerobiam tylko jedną lekcje z 1 części poznałam tematyke wszystkich 45 lekcji i wykupuję od razu trzy czesci . Bardzo przystępne tłumaczenie. Wystarczy odpowiednią ilość razy utrwalic. Krystyna JESTEM NA TAK

Krystyna
lat 57, Łódź, caro1...@gazeta.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 16.12.2011
IP/Host: *.146.25.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
Ogólnie jestem na TAK. Przystępna forma, różne możliwości powtórek, utrwalania słówek. Naukę dopiero rozpoczęłam więc trudno mi mówić o efektywności. Jednak już na początku zauważyłam ważny brak. Myślę, że bardzo korzystne byłoby umieszczenie przy rzeczownikach RODZAJNIKÓW. W języku francuskim są niezbędne. Przy nauce słówek gdyby były rodzajniki łatwiej można byłoby je zapamiętywać.

Ewa
lat 40, Konstancin-Jeziorna, ewa_kl...@o2.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 08.11.2011
IP/Host: *.96.226.223.tvksmp.pl
Jestem zachwycona lekcjami próbnymi! Przerobiłam je dokładnie i mam wrażenie, że zaczynam mówić po francusku :) I że nie jest taki trudny jak wszyscy straszą: "Nie ucz się francuskiego, trudny jest, lepiej weź się za włoski, bo prostszy..." ;)
Odkryłam też, że dobrze/lepiej mi się uczy języka samodzielnie, mogę wrócić do wszystkiego milion razy, w swoim tempie i po swojemu przyswajać materiał od razu - etap po etapie, a nie dopiero w domu, z notatek, jak to zwykle bywa na kursach.
Podoba mi się dość potoczny, swobodny, "mówiony", a jednak przejrzysty, styl narracji prowadzącej lekcje. Dzięki niemu materiał wciąga, nie jest tylko suchym zbiorkiem podręcznikowych reguł. Mam ochotę na więcej i jutro wykupuję resztę pakietu dla początkujących. (Brzmi to jak zamówiony tekst reklamowy "poznaj moją historię", ale nie mam z tego profitów;)

Jedyne czego mi brakuje to głośnego czytania/mówienia pod okiem specjalisty, który poprawi. Bo co innego powtarzać sobie jakiś zwrot, a co innego w zalewie pozostałych zwrotów poprawnie go użyć. Domyślam się, że zamieszczenie oprogramowania, które mogłoby nagrywać dźwięk i wyłapywać jakieś grubsze nieścisłości - to już za daleko idące wymagania:) Ale póki co jest obiecująco :)

Katarzyna
lat 26, Częstochowa, katarzyna.a.maz...@gmail.com

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 22.10.2011
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Kurs genialny. Znajduje się tu siedem języków, które zawsze chciałam poznać . Lekcje są przejrzyste, idealnie opracowane wg poziomów. Strona ta doskonale naucza podstaw języka obcego.

Kaśka
lat 19, Wrocław, katrin7ka...@wp.pl

Język: Francuski
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 19.10.2011
IP/Host: *.111.166.136
Właśnie kończę darmowe lekcje. Uczę się francuskiego już jakiś czas i przyznam, że dopiero teraz układam sobie posiadaną wiedzę. Materiał jest dobrze opracowany – stopniowanie trudności jest ujęte w ciekawe treści. Do końca tygodnia wykupię kurs, szczerze polecam.

Joanna
lat 33, joanna_kozins...@interia.pl




Bardzo dziękujemy za wszystkie opinie - zarówno pozytywne, jak i te z konstruktywną krytyką. Te pierwsze dają nam ciągłą motywację do dalszej pracy, a te drugie podpowiadają, jak możemy ulepszać naszą stronę i oferowane w niej kursy, aby jeszcze lepiej spełniać Wasze oczekiwania.
Dziękujemy i pozdrawiamy!

Zespół 6ka.pl
Dodaj opinię